perjantai 16. toukokuuta 2014

TGIF!

Näin tultiin perjantaihin... niin, alunperin laulussa kai tultiin Jouluun, mutta perjantai on melkein yhtä hyvä asia. Kaikennäköisiä päättäjäisiä, opekokouksia, palavereja sun muuta melkein joka päivälle, normitöiden lisäksi. Työt alkavat ensi viikosta vähentyä, kunnes kesäkuun alusta loppuvat kokonaan. Pitkä kesä vapaana. Tai no, virallisesti se on se "palkaton vapaajakso", mutta en nyt oikeastaan jaksa sitä semmoisena ajatella. Loma se on.

Kivoja uutisia tullut tällä viikolla. Tarjottiin töitä ensi talveksi, lisätunteja. En ole vielä ihan varma, otanko vastaan ja jos otan, minkä verran, mutta silti. Määräaikaisilla toimivalle ihmiselle on hirveän paljon leppoisampaa ottaa kesäinen asento pihakeinussa, jos tietää että elokuusta alkaen palkka juoksee, ja että sitä on sen verran, että eletään. Ja on oikeastaan aika jännä tilanne, että nyt saan valita. Teen tällä hetkellä töitä kahdelle eri työnantajalle, ja nyt ilmaantui sitten aika yllättäen kolmas mahdollinen. Kaikkia tarjottuja en millään ehdi ja pysty tekemään. Nyt pitää sitten vain miettiä, miten olisi mielekkäintä töitä tehdä, millaisin ehdoin ja millaisin fasiliteetein. Apua, joudun nyt sitten oikeastaan tekemään vähän aivotyötä ja pohtimaan tätä vakavasti.

Mutta pohdin ehkä huomenna. Tai sitten maanantaina, se on hyvä pohtimispäivä. Tänne on viikonlopuksi lupailtu perin kesäisiä kelejä, ja siitä intouduin uhkarohkeaan tempaukseen: kotiutin puutarhamyymälästä pari orvokkiamppelia ja alppiruusua. Niillä on niin runollinen nimi latinaksi: rhododendron! Viisivuotiaan suusta se kyllä kuulostaa joltain vielä kummallisemmalta...  Ja sitten ostin lannoitetta. Pihamultaan siis kaavailin sormeni huomenissa upottavani, enkä lainkaan miettiväni vakavia asioita. Grillinkin voisi putsata...

Nautinnollista viikonloppua!

Siru

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti