maanantai 12. toukokuuta 2014

OMAA AIKAA!

Maanantai-aamulle sattumus, jonka johdosta tuli ruhtinaallinen, ennalta suunnittelematon vapaapäivä. No, minulla piti olla aamusta vähän isompi hammasoperaatio, jonka jäljiltä en tänään enää olisi kyennyt töihin, joten olin sitten perunut tai siirtänyt kaikki työtehtäväni tältä päivältä. Vaan melkeistä heti herättyäni hammaslääkäri soittaa, että heillä on röntgenlaitteet sanoneet sopimuksensa irti, eikä ilman sitä voi operaatiota tehdä, joten pahoittelujen kera varataan toinen aika. Olin jo pienimmäisen päiväkotiin vienyt, ja esikoinen jo koulussaan, joten vallan hämmästyttävää: aikaa ihan vain minua varten?!

Niin että mitäpä sitä sitten. Hörppäisin aamukahvin mössöineen (se on kai virallisesti smoothie), ja lähdin piipahtamaan kylillä. Sangen ylellistä olla aamulla yksin ruokakaupassa! Ihmisiä on vielä harvakseltaan liikkeellä, eikä kumpikaan omista vakiseuralaisistakaan mukana kertomassa yhä uudelleen ja uudelleen, kuinka tänään voisi olla karkkipäivä niin vaikkei olekaan mutta voisi olla...  Kävin myös puutarhamyymälässä haaveilemassa, mitä tälle kesää meidän pikkuruiseen pihaamme tulisi uutta. Valikoimat olivat vielä kovin maltilliset, eihän näille pohjoisille korkeuksille tarvitse vielä moneen viikkoon mitään pysyvästi ulkona viihtyvää ajatellakaan, mutta haaveilu sai hyvää buustia! Mansikkapenkki mahtaa saada pihan nurkasta pysyvän häädön, siihen voisi kehitellä jotain monivuotista, runsaasti kukkivaa kokonaisuutta plus jotain, jota saisi poimia ja syödä. Joku pieni pensas, mustikka ehkä?  Kenties myös yksi tuija leikkimään kuusta jouluja varten. Parveketomaatti-kokeilu osoittautui viime kesänä niin menestyksekkääksi, että sitä sietää tulevanakin istuttaa terassin suojaan, samaten yrttejä, monenlaisia. Ihanaa, kevät on jo näin pitkällä!

Kovin paljon ei ihmisen tarvitse näköjään olla itsekseen, kun sen jo kokee virkistävänä. Ajan töiden puolesta paljon autolla, ja siellä olen kyllä lähes aina yksin, mutta ei se ole ollenkaan sama asia. Yksin ja itsekseen niin, että sen ajan toiminta tai toimimattomuus on täysin vapaavalintaista, eikä liity mitenkään töihin. Aivan kuin olisi pitänyt pidemmänkin viikonlopun. Vielä kerkiäisin kipaista kirpputorilla ennen kuin nuoriso kotiutuu, joten heippa, tämä menee nyt!

Siru

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti