lauantai 17. toukokuuta 2014

KESÄ

Se tuli tänään meille. Leuto tuuli toivotteli Hyvää Huomenta, kun aamusella terassin ovea raotin. Lehtiharava melkein ääneen huuteli, että joko päästäisiin hommiin... juu. Meni ulkona vallan koko päivä, haravahommat tehty, peukalonhangassa kaikesta ergonomisesta huomioinnista huolimatta muhkea rakko ja hauikset huutaa hoosiannaa. Eipä väliä, piha on nyt jokseenkin siisti, voi siis ryhtyä totetuttamaan sitä nautinnollisempaa puolta: ensin siivotaan, sitten koristellaan. Tekemistä piisaa.

Lapset osallistuivat pihatouhuihin hämmentävän innokkaasti, välillä peräti haravoitiin kolmen naisen voimin. No, Pienimmäinen kyllä osallistui suurimmaksi osaksi piirtelemällä katuliiduilla hyppyruudukoita pyörätielle, mutta pääasia, että oli mukavaa. Kesken päivää Esikoinen ilmoitti, että nyt täytyy käydä sisällä, ja hipsi niine hyvineen sisätiloihin. Luulin, että luonto kutsuu, mutta niinpä tuo hetken kuluttua kailotti ovelta "Onko kellään jano?", ja käveli ulos valtavan kannun ja kolmen lasin kanssa: oli pyöräyttänyt pikaisesti mansikka-smoothiet meille! Ylellistä, ja jo taas jaksettiin. Iltapäivällä teimme vielä pienen kävelyretken, kiersimme lähellä olevat leikkipuistot. Pienimmäinen harjoitteli pyöräilyä samalla. Sitten alkoi taivaanrannalle kerääntyä sen verran uhkaavan näköisiä pilviä, että totesimme olevan parempaa lähteä kotia käsin, jos sieltä vielä ukkosen tekisi. Pari kertaa jyrähtelikin, vaan ei kunnon ukkosta tullut.

Laitoimme yhdessä ruokaa, leivoimme jälkiruoankin kimpassa. Saunoimme. Joskus tämmöiset ihan tavalliset kotoisat touhupäivät ovat ihan suurinta luksusta. Vaikka on ollut kovin tekemistä täynnä koko päivä, on silti levännyt ja rentoutunut olo. Joku kumma taika siinä on, kun saa vähän multaa kynsien alle, en ihmettele yhtään sitä sananlaskua, japanilainenko lie, että mikään muu ei ole tärkeää, paitsi puutarhan hoito, eikä sekään ole kovin tärkeää. No, ei se ehkä maailman tärkeintä ole, mutta siellä rentoilupuolella aika huippujuttu.

Ja huomiseksi on luvannut vieläkin lämpimämpää... keksimme ehkä tekemistä.

Siru

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti