maanantai 19. toukokuuta 2014

HELTEESSÄ!

Kuumaa piisaa, pyytämättä ja yllättäen! Kesä änkesi näille leveyksille niin puskista, etten vielä yhtään älynnyt kaivella omia kesävaatteitani kaappien perukoilta. Huomiselle vapaapäivälle siis selkeä agenda: tänään oli parhaimmillaan/pahimmillaan varjossa plusasteita 29, ja se tarkoittaa kyllä sitä, että arkena töissä käyttämiini vaatteisiin kutakuinkin tukehtuu.

Tänään vietinkin aamupäivän työpisteeni toisessa kerroksessa, missä ei ole minkäänlaista ilmanvaihtoa. Tai, no, pikkuinen tuuletusikkuna on, mutta suuren salin ilmankierrätykseen siitä ei ole, ei alkuunkaan. Ensin oli mukavan lämmintä. Sitten oli jo hikistä. Sitten oli jo liian kuumaa... ohjauksessani oli tänään useita raskaana olevia äiti-ihmisiä, ja olosuhteet olivat heille kyllä aivan liian helteiset. Juotavaa kului, ja improvisoin toiminnankin sitten siinä semmoiseksi, että etupäässä saattoivat istuskella ja jopa pötkötellä.

Illalla alkoi kotimetsän ylle kerääntyä äkkisynkkä pilvirintama, ja niinhän se kohta pudottikin ensimmäiset raskaat pisarat. Jyrähtelikin aikansa, mutta ei tuosta kuitenkaan ihan kunnon ukkosta vielä saatu. Nyt, puoliltaöin, sataa vieläkin, mutta kevyemmin ja tuuli on laantunut. Pihalla on ihanaa, ilma kosteaa ja vilpoista, tuoksuu niin kesä.

Siru

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti