tiistai 8. heinäkuuta 2014

HELLE, PÄIVÄKAUSIA JATKUVA HELLE

Voihan kesä! Meinasin jo otsikoida kolmanteen kertaan, että "mikä kesä", mutta ehkä tuo on kohdalleen osuvampi. Täällä helteytyi jo kolmas aamu käsittämättömissä, lähes 30 plusasteen lukemissa, pilvettömän taivaan myötä. Eipäs juuri ole sisätiloissa tullut sitten aikaa vietettyä. Mount Laundry kasvaa ja tursuaa jo roimasti yli pyykkikorin, villakoirat tekevät invaasiota nurkissa, mutta tämä huoleton äiti senkuin rapsuttaa pihaa ja koomaa terassilla auringossa. Ruoanlaittokin on siirtynyt niin pitkälti ulkotiloihin, kuin mahdollista: grilli pöhisee terassilla, ja salaatitkin on näppärä pilkkoa ulkosalla. Laiskan ihmisen ruokaa tuo grillimuona, olen huomannut. :)

Rakastan kesää, muustakin syystä kuin tuossa taannoisessa postauksessani puhumasta loma-ajasta. Lämpö on minun juttuni. Talvi on aikansa kiva, mutta nimenomaan aikansa. Yleensä Jouluun asti menee juuri juhlaa odotellessa, mutta sen jälestä alkaa kituutus. Flunssat ja muut pöpöt pääsevät vauhtiin, ja kylmyys maksimoi kurjuutta. Tuntuu, että teen hidasta kuolemaa pitkinä, pimeinä talvikuukausina, ja haluaisin vain hautautua peittoihin ja sanoa maailmalle heipat vähäksi aikaa. Ja juuri tuohon aikaan pitäisi jaksaa töissäkin vielä olla energisimmillään ja reippaimmillaan, vähänkö kohtuutonta! No, viime talvi oli kylläkin tässä suhteessa kovin ihmeellinen, ja ellen olisi huolissani ilmastonlämpenemisestä, toivottaisin moiset pseudotalvet lämpimästi tervetulleiksi.

Nyt tätä sitten piisaa. Ihokin tuntuu erilaiselta, kun se saa nauttia auringosta. Siinä mielessä en tosin ole auringonpalvoja, että käristäisin varsinaisesti itseäni. Nahkani on kovin herkästi ja pahasti palavaa sorttia, joten pitäydyn paisteessa maltillisesti. Lapset ovat meillä tässä kovin eri maata: Pienimmäinen on myös hyvin vaaleaihoinen, ja häntä saa todellakin suojella palamiselta tarkoin. Esikoinen taas on perinyt isovanhempiensa ihonlaadun: päivettymättäkin oliivinsävyisen, jokseenkin palamattoman, ja sellaisen, että kun vähän nenäänsä auringolle näyttää, hän on tasaisesti kauniin päivettynyt. Kadehdittavaa. :D

Retkeä tälle päivälle vielä suunnitteilla, tarkka määränpää vielä hiukan auki. Sää sallii monenlaiset suunnitelmat, jotka toisenlainen keli tekisi haastavimmiksi.

Muuten, sydämessäkin on tällä hetkellä kovin lämmintä.

S

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti