tiistai 12. elokuuta 2014

MISTÄ TUNNET SÄ YSTÄVÄN

Näin on taas luiskahdettu arkeen, vähän kerrallaan. Töitä muutamia tunteja päivässä, ei mitään maratontunteja vielä lainkaan.  Harrasteisiinkin palataan vähitellen. Eilen Esikoinen tuli ratsastustunnillaan hevosen selästä perin ennalta arvaamattomalla tavalla; vauhdilla ja väärin päin. Seuraamuksena jumahtanut niska,  puutunut jalka ja mahtavan mustelmainen takapuoli. Kulkee sitten koulussa lähipäivät muutoin kuin pyöräillen, ei tuolla kankulla pyöräillä. Eikä oikein jalallakaan.

Minä löysin vanhan kaverin. Törmäsin tyyppiin erään yhteisen entisen koulukaverimme facebook-sivun kommenteissa, ja tunnistin tutun nimen heti. Laitoin kaveripyynnön, ja olemme tässä pari iltaa viestitelleet kiivaasti, ja tänään sitten menimme aamukahville asti päivittämään lähes 30 vuoden aikaisia kuulumisia. Hän on nyt mies, isä, ja yhtä sun toista muuta. Nuo vuosikymmenet sitten olimme hyviä kavereita, aina siis "vain" kavereita, ja oli kyllä mahtavaa huomata, että juttu luisti käsittämättömän sujuvasti heti. En usko ollenkaan, että meistä mitään romanttista lähtisi kehkeytymään, en ainakaan aistinut mitään sensuuntaista kipinöintiä, mutta sovimme, että voisimme joku ilta tavata elokuvan merkeissä, meillä kun on siinä aiheessa yhteisiä kiinnostuksen kohteita kovinkin. Ihan kaverina. Älykäs, lämminsydäminen, laajan yleistiedon omaava ihminen juttukumppanina... luulen, että millään romanttisella sälällä en tätä edes haluaisi pilatakaan. Tää on älyttömän hyvä juttu just näin. Ja olenkin ollut vähän pilvellä sitten sen aamukahvin, oli niin kivaa löytää tuo ihminen takaisin. Kivalta tuntuu sekin, että tuo on nyt täysin toisenlainen mies- suhde, kuin mitä mulla nämä ovat viime aikoina olleet.

S

3 kommenttia:

  1. Missä teillä ratsastetaan vai onko tytöllä oma heppa? Meillä neiti haluaisi alkaa ratsastuspuuhiin mutta kun tietäisikin mihin tuollaisen ekaluokkalaisen voisi viedä joka ei vielä osaa mitään.
    Hyvän ystävän löytyminen on melkoinen aarre. Minulle kävi samoin nyt keväällä. Pitkään ulkomailla ollut ystvävä kävi pitkästä pitkästä aikaa facessa, sain kiireellä jätettyä viestiä ja kysyttyä hänen säshköpostinsa osoitetta. Nyt ollaan kirjoiteltu PALJON ja ensi kesälle on suunnitelmissa lentää Itävaltaan tapaamaan rakasta ystävää ja hänen perhettään. Ikävä tuota ihmistä on todella valtava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Nanni! Ja kiitos kommentista! Ei tytöllä omaa heppaa ole, vaikka kyllähän siitä puhutaan säännöllisesti! :-D Täällä on paljon kivoja talleja järjellisen automatkan päässä. Kyllä varmaan jokaisella tallilta löytyy ihan aloitteilijoillekin tunteja, mutta kannattaa varata aikaa siihen, että käy paikan päällä katsomassa, mikä on meininki, ennenkuin sitoutuu mihinkään. On talleja, joissa aloitteiljat on vähän toisen luokan kansalaisia, ja muutenkin paikka jotenkin uudelle hankalasti tultava. Hyvä kiinnittää huomiota, miten siellä otetaan uudet ihmiset vastaan, löytyykö avuliasta tallihenkilökuntaa yms. Sen kyllä aistii.:)

      Voi, ihan sain kyyneleet silmiin tuosta ystäväsi löytymisestä, ihan mahtavaa! Jännää, miten elämä joskus yllättää! <3

      Poista
  2. Ai niin, se talli, missä käydään, löytyy osoitteesta www.turkanratsurinne.fi :-D

    VastaaPoista